Глава НАЗК розповів про роботу з держреєстрами

Глава НАЗК розповів про роботу з держреєстрами "у ручному режимі"

Ексклюзив
Укрінформ
Процес перевірки НАЗК інформації з декларацій у державних реєстрах "в ручному режимі" в середньому триває понад місяць.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив очільник агентства Олександр Мангул.

"На сьогодні у нас є можливість у ручному режимі це робити (перевіряти інформацію в державних реєстрах - ред.). Уповноважена особа під час здійснення повної перевірки направляє письмовий запит до держоргану, який є держателем цього реєстру, щодо надання інформації... Запит і отримання відповіді займає в середньому півтора місяця", - зазначив він.

Мангул додав, що НАЗК має автоматичний доступ до десяти реєстрів з 16, ще інформація з шістьох реєстрів отримується "в ручному режимі" шляхом направлення письмових запитів.

Він вчергове нагадав, що агентство розробило законопроект 7276, який передбачає автоматичний доступ до згаданих реєстрів.

Читайте також: Декларації СБУшників: Верховний суд підтвердив законність дій НАЗК

"Оскільки НАЗК не є суб'єктом законодавчої ініціативи, а центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, наші законодавчі ініціативи вносяться через схвалення на засіданні уряду. Уряд схвалив проект закону ще наприкінці минулого року. І вже після схвалення документ був зареєстрований у Верховній Раді в листопаді 2017 року", - зазначив глава НАЗК.

Мангул також додав, що НАЗК уже зверталося щодо підтримки законопроекту як на рівні керівництва уряду, так і на рівні Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-