СБУ заперечує

СБУ заперечує "засекреченість" розслідування вбивства Гандзюк

Укрінформ
Досудове розслідування у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк не є засекреченим.

Про це заявив керівник апарату Служби безпеки України Ігор Гуськов в ефірі "Громадського".

"Є невдале висловлювання одного з громадсько-політичних діячів, який застосував термін "засекречене". Немає жодного засекречення у цій справі. Є вимоги Кримінального процесуального кодексу, перш за все це стаття 222, яка визначає порядок, межі та спосіб розголошення даних досудового провадження. Слідчий, який здійснює досудове розслідування, приймає рішення, чи є необхідність повідомити якусь інформацію про хід слідства, і визначає обсяги. Тому мова йде про таємницю слідства, а не засекречення", - пояснив він.

Водночас Гуськов відмовився відповісти на запитання, чи має СБУ підозрюваних у замовленні нападу.

Він також не озвучив версії у справі про вбивство Гандзюк, пообіцявши відразу повідомити громадськості про результати розслідування, щойно буде така можливість.

"Ми будемо інформувати громадськість про хід слідства, якщо це не буде заважати проведенню розслідування", - сказав керівник апарату СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, активістка, волонтер, працівниця Херсонської міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада у лікарні. За попередньою інформацією, у 33-річної жінки відірвався тромб.

Читайте також: Доказів достатньо, аби довести вину замовників убивства Гандзюк — поліція

В організації замаху на неї підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримано.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк, кваліфікувавши його як умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 ККУ "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, скоєне на замовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб".

5 листопада поліція виконала всі необхідні слідчі дії у справі Гандзюк і передала кримінальне провадження до СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-