Доказів достатньо, аби довести вину замовників убивства Гандзюк — поліція

Доказів достатньо, аби довести вину замовників убивства Гандзюк — поліція

Укрінформ
Матеріалів, які Національна поліція надала до провадження слідчому СБУ, достатньо для того, щоб довести вину, зокрема, й замовників убивства співробітниці Херсонської міськради, активістки Катерини Гандзюк.

Про це журналістам під час брифінгу сказав заступник голови Національної поліції України Костянтин Бушуєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вказане провадження розслідується працівниками Служби безпеки України. Що стосується виконавців, їхня вина обґрунтовано доведена. Відтак, за наслідком цього, судом прийняті відповідні рішення, які стосуються можливості їхнього пересування, а також на підставі зібраних матеріалів їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Що стосується їхнього зв'язку із замовниками, це провадження, яке видане сьогодні в орган досудового розслідування СБУ. Я переконаний, що з урахуванням тих матеріалів, які на сьогодні надала Національна поліція у провадження слідчому СБУ, буде достатньо для того, щоб спільними зусиллями довести вину в тому числі й замовників", — прокоментував Бушуєв.

Читайте також: СБУ підтверджує, що отримала справу про вбивство Гандзюк

Як повідомляв Укрінформ, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство  — за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-