СБУ підтверджує, що отримала справу про вбивство Гандзюк

СБУ підтверджує, що отримала справу про вбивство Гандзюк

Укрінформ
У Службі безпеки України підтвердили, що справу про вбивство співробітниці Херсонської міськради, активістки Катерини Гандзюк передали відомству.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформа у прес-центрі СБУ.

"Дійсно, справу передали", - зазначили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, поліція виконала всі необхідні слідчі дії у справі про вбивство співробітниці Херсонської міськради, активістки Катерини Гандзюк і передала кримінальне провадження до СБУ.

В межах повноважень поліція допитала як свідків 367 осіб, призначила 21 судову експертизу, провела 9 обшуків, 4 слідчі експерименти, 26 оглядів, 100 негласних слідчих дій щодо 31 особи. Усі матеріали для об'єктивного розслідування передані, за рішенням ГПУ, до Головного слідчого управління Служби безпеки України, яка займається розслідуванням щодо встановлення замовників злочину. Це дасть змогу слідчим СБУ об’єднати провадження і вести досудове розслідування з моменту планування до фактичного закінчення.

Відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона дістала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

Читайте також: Вбивство Гандзюк: у Луценка кажуть, що СБУ об’єднає два провадження

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-