Новинський очолив список топ-порушників за жовтень - НАЗК

Новинський очолив список топ-порушників за жовтень - НАЗК

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило список топ-порушень за жовтень.

Повний перелік порушників НАЗК опублікувало у Facebook.

"Народний депутат Вадим Новинський недостовірно задекларував належне йому майно у деклараціях за 2015 та 2016 роки – на суму понад 8,6 млн гривень у кожній декларації. Стосовно депутата складено та направлено до НАБУ 2 обгрунтовані висновки про виявлені ознаки кримінального правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Три обгрунтовані висновки до НАБУ НАЗК передало щодо начальника Головного управління Державної міграційної служби в місті Києві Тетяни Біляк - чиновниця вказала недостовірну інформацію у декларації за 2015 рік на суму понад 8,6 млн грн, за 2016 рік – на суму понад 1,5 млн грн, за 2017 рік – понад 1,6 млн грн.

"Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко: у декларації подав недостовірні відомості на суму понад 388 тис. грн, що становить 242 прожиткових мінімуми для працездатних осіб. Стосовно посадовця складено адмінпротокол та направлено до суду. Зазначимо, що за декларування недостовірних відомостей на суму понад 250 прожиткових мінімумів настає вже кримінальна відповідальність", - зазначили у Нацагентстві.

Читайте також: Слідство у справі Новинського практично завершене - ГПУ

Національне агентство направило до суду адмінпротокол стосовно судді Верховного суду України Олександра Потильчака, який задекларував недостовірні відомості щодо суми понад 303 тис. грн.

"Заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишина: несвоєчасно подала щорічну декларацію за 2017 рік. Відповідний протокол направлено до суду", - повідомили у НАЗК.

Крім того, серед порушників також зазначені глава Міністерства освіти та науки Лілія Гриневич та директор НАБУ Артем Ситник, які отримали приписи від НАЗК з вимогою усунути порушення антикорупційного законодавства.

Також в НАЗК серед порушників зазначили екс-заступника глави Мінінфраструктури за подання в декларації недостовірних відомостей на сумму від 100 до 250 прожиткових мінімумів та депутата Маріупольської міської ради за подання недостовірної інформації, однак в агентстві не оприлюднили прізвища порушників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-