Слідство у справі Новинського практично завершене - ГПУ

Слідство у справі Новинського практично завершене - ГПУ

Укрінформ
ГПУ практично завершила розслідування справи відносно депутата Вадима Новинського, який підозрюється у причетності до незаконного позбавлення волі митрополита Олександра Драбинка - особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ МП Володимира Сабодана.

Про це повідомив у програмі "Тема" львівського телеканалу "Перший західний" генпрокурор Юрій Луценко.

"Слідство фактично завершено. Чекаємо останню експертизу. Як тільки вона надійде до нас, справа буде передана на ознайомлення стороні захисту, а потім - до суду", - сказав він.

Генпрокурор запевнив, що матеріали кримінальної справи будуть передані стороні захисту для ознайомлення до кінця поточного року.

Читайте також: Новинський "забув" вказати у деклараціях акції та нерухомість на 8,6 мільйона - НАЗК

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2014 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ МП Володимира Сабодана - Олександра Драбинка. Слідство вважає, що нардеп Новинський причетний до незаконного позбавлення волі митрополита .

У грудні 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення Новинського до кримінальної відповідальності за клопотанням Генпрокуратури.

Новинський підозрюється у співучасті. Депутат справу проти себе називає сфабрикованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-