Новинський

Новинський "забув" вказати у деклараціях акції та нерухомість на 8,6 мільйона - НАЗК

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами перевірки декларації народного депутата Вадима Новинського направило обгрунтовані висновки до НАБУ.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Встановлено, що Вадим Новинський не зазначив у деклараціях за 2015 та 2016 роки інформацію про вартість таких об’єктів декларування: належних йому акцій чотирьох компаній та частин двох приміщень, що перебувають у його користуванні. Загалом вказані депутатом у кожній декларації відомості відрізняються від достовірних на суму понад 8,6 млн гривень. Відповідні обгрунтовані висновки направлені до Національного антикорупційного бюро", - зазначили у Національному агентстві.

Крім того, НАЗК склало обгрунтовані висновки щодо депутата Маріупольської міської ради Вашури Савелія Анатолійовича та інспектора Головного управління Національної поліції у Київській області Земенка Сергія Васильовича.

"Савелій Вашура, подаючи декларації за 2015 та 2016 роки, не вказав інформацію про належні йому корпоративні права та недостовірно задекларував свої доходи. Відомості, вказані депутатом у кожній декларації, відрізняються від достовірних на суму понад 570 тис. гривень. Відповідні обгрунтовані висновки направлені до Національної поліції", - повідомили у агентстві.

У свою чергу Сергій Земенко у декларації за 2016 рік недостовірно вказав дохід у вигляді соціальної допомоги, а в декларації за 2017 рік – від продажу транспортного засобу.

Читайте також: НАЗК знайшло порушення у звітах двох парламентських партій

"Крім того, в обох деклараціях посадовець не задекларував власну земельну ділянку площею 1,62 га. Орієнтовна ринкова вартість такої земельної ділянки понад 6 млн гривень. Обгрунтовані висновки направлені до Генеральної прокуратури", - повідомили у НАЗК.

Національне агентство наголосило, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб передбачена статтею 366 - 1 Кримінального кодексу України.

У Нацагентстві також зауважили, що затвердження обгрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції є підставою для здійснення досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-