Гройсман привітав українців із річницею визволення від нацистських загарбників

Гройсман привітав українців із річницею визволення від нацистських загарбників

Укрінформ
Нацистська окупація України під час Другої світової війни є однією з найтрагічніших сторінок в історії держави.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у привітанні до Дня визволення України від нацистських загарбників, оприлюдненому на Урядовому порталі.

"Нацистська окупація України під час Другої світової війни є однією з найбільш трагічних сторінок нашої історії. Масові переслідування за національною ознакою, винищення євреїв, розстріли української інтелігенції, повсюдне ставлення до українців як до людей другого сорту - на зміну одному тоталітарному режиму в Україну в 1941 році прийшов інший, для якого саме існування української нації було під питанням», - підкреслив глава уряду.

За його словами, ціною надзвичайних зусиль українці змогли вижити у таких умовах та звільнити власну землю від чергових «визволителів». Проте ця перемога коштувала мільйонів утрачених життів і скалічених доль.

«По закінченні війни в Україні не залишилося практично жодної родини, яка б не зазнала втрат. Тому внесок українського народу у перемогу над нацизмом є неоціненним. Ми ніколи не забудемо про неї і завжди пам'ятатимемо тих, хто віддав своє життя, захищаючи власну землю від загарбників», - зазначив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Україна має в Другій світовій особливий, жертовний рахунок втрат — Порошенко

Він подякував усім визволителям України від нацистських загарбників за мужність і героїзм та вшанував хвилиною мовчання пам'ять полеглих у боротьбі з нацизмом.

Як відомо, в Україні 28 жовтня відзначають 74-ту річницю визволення від нацистських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-