ЗМІ: Австрія може видати США олігарха Дмитра Фірташа

ЗМІ: Австрія може видати США олігарха Дмитра Фірташа

Укрінформ
Українського олігарха в бігах Дмитра Фірташа можуть екстрадувати до США з Австрії.

Про це пише "Українська служба BBC".

Рішення суду ЄС, яке ухвалили 24 жовтня, відкриває шлях до екстрадиції, однак сама справа, яку розглядали у Люксембургу, не стосувалася безпосередньо Фірташа.

Питання полягало у застосуванні Хартії ЄС з прав людини. Саме на неї посилаються адвокати Фірташа у своїй апеляції до Верховного суду Австрії, який має вирішити, чи дозволити екстрадицію олігарха до США.

Читайте також: Луценко анонсував підозру Фірташу

Суд ЄС визнав, що Хартія ЄС не зобов’язує національні суди повторно розглядати справи, по яких вже прийнято рішення.

Нагадаємо: США звинувачують Фірташа в тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму в 18,5 мільйона доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Американські слідчі знайшли у нього більше сотні офшорних компаній. За це все Фірташу загрожує до 50 років в'язниці та конфіскація всіх активів.

Читайте також: Укртрансгаз скаржиться на газзбути Фірташа до Нацкомісії

Тим часом ГПУ встановила, що упродовж 2015-2017 років з метою ухилення від сплати податків підконтрольні українському олігарху Фірташу підприємства: ПРАТ "Сєверодонецьке об'єднання Азот", ПАТ "Азот", ПАТ "Рівнеазот" та інші, які входять до бізнес-групи GROUP DF, організували діяльність фіктивних підприємств та підконтрольних страхових компаній.

Читайте також: Суд забрав у Фірташа майно Запорізького титано-магнієвого - САП

З метою виведення коштів у тіньовий сектор економіки, протягом 2015-2017 років між вищезазначеними підприємствами та страховими компаніями ПРАТ "Страхова компанія "Саламандра - Україна", ПРАТ "Страхова компанія "Дім страхування" та ін., що входять в бізнес-групу Group DF, укладено договори страхування, на підставі яких страховим компаніям перераховано фіктивні страхові внески.

Таким чином, стверджують у ГПУ, було застраховано завідомо непотрібні страхові випадки, які фактично не настали і не мали настати, про що достовірно було відомо членам злочинного угруповання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-