Британський аналітик: Справжні русофоби сидять у Кремлі

Британський аналітик: Справжні русофоби сидять у Кремлі

Укрінформ
Відомий британський публіцист та аналітик Едвард Лукас відкрив своєю ключовою доповіддю  Безпековий форум у Львові. Тема промови -  «Економіка війни чи війна економік».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Великий професіонал своєї справи, блискучий промовець і письменник, людина, яка багато подорожує і будує свої висновки на основі власних спостережень”, - так представили Едварда Лукаса на форумі.

При цьому додали, що у Топ-10 списку світових русофобів, опублікованому Москвою, Лукас займає 4 місце.

"Насправді, я критикую тих людей, які є справжніми русофобами", - заперечив Лукас.

Читайте також: The Times: ряд британських лордів - у фінансовій залежності від Москви

За його словами, справжні русофоби викачують із Росії гроші, розміщуючи їх на своїх рахунках і вкладаючи у нерухомість за кордоном, справжні русофоби ізолюють свою країну і вони, на переконання аналітика, сидять у Кремлі.

Едвард Лукас зупинився на сучасних ризиках для фінансової сфери, економіки, на корупційних загрозах, який несуть у західний світ “брудні” гроші зі сходу, говорив про інформаційну агресію Росії.   .

"Нас ще в 90-х попереджали про великий тиск, який чинить Росія на Україну, країни Прибалтики, Польщу та інших своїх сусідів. Та ми не дослухалися до цього, як не надавали значення можливій енергетичній, кібернетичній та іншим загрозам, як зараз, зрештою, недооцінюємо реальну загрозу грошей як засобів впливу", - переконаний Лукас.

Читайте також: Безпековий форум у Львові зібрав відомих експертів з України, Європи і США

Безпековий Форум, який проходить у Львові, допоможе українцям почути різні погляди стосовно розвитку держави та нові ідеї від фахівців, які підтримують Україну, але водночас і критикують її за помилки.  

Серед топ-спікерів Львівського Безпекового форуму: — віце-президент впливової американської організації CEPA, заснованої діючим заступником держсекретаря США Вессом Мітчелом, Река Смеркені, Стівен Блокманс - старший науковий співробітник та голова відділу зовнішньої політики ЄС, Центру вивчення європейської політики (CEPS); Глен Грант, полковник Британської Армії у відставці та експерт українського Інституту майбутнього та інші визначні діячі.

Читайте також: Клімкін на безпековому форумі у Варшаві нагадав про українських політв’язнів

Серед українських учасників та доповідачів — заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд, глава закордонного відомства Павло Клімкін, редактор Інтернет–видання "Острів" Сергій Гармаш, політолог Михайло Басараб, відомі журналісти, оглядачі.

Львівський Безпековий форум 2018 триватиме до 26 жовтня. Цього року імпреза відбувається за підтримки Німецького Фонду Джермана Маршала, Представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні та Міжнародного фонду "Відродження".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-