Клімкін на безпековому форумі у Варшаві нагадав про українських політв’язнів

Клімкін на безпековому форумі у Варшаві нагадав про українських політв’язнів

Укрінформ
У Росії та на окупованих територіях перебувають майже 100 українських політв’язнів, що нагадує часи СРСР. Агресія Росії є наслідком небажання Кремля дозволити України бути незалежною.

На цьому наголосив в середу глава МЗС України Павло Клімкін під час відкриття Варшавського бепекового форуму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“У Росії знову з’явилися політв’язні. Ми маємо майже 100 українських політичних в’язнів в Росії. Це повернення епохи СРСР”,- підкреслив Клімкін.

За його словами, Україна хоче мати власну незалежну державу і самостійно приймати рішення про своє майбутнє, на що не погоджується Кремль.

“Росія не може це сприйняти, відтак відбулася окупація Криму і Донбасу”, - констатував Клімкін.

Міністр підкреслив, що Україна поділяє європейські цінності, які, водночас, є чужими для Росії. Він зауважив, що Росія, навпаки, боїться європейських цінностей і трансатлантичної єдності.

Клімкін зауважив, що Україна жертвує собою заради європейських цінностей й очікує, що західні партнери це розумітимуть.

Звертаючи увагу на реалізацію проекту Північний потік-2, глава МЗС України зазначив: якщо переможе політичний підхід до реалізації цього проекту, то це призведе до повної залежності Європи від РФ.

Читайте також: Дуда знову закликав Берлін переглянути рішення щодо «Північного потоку-2»

Клімкін також звернув увагу на кібезагрози з боку Москви, наголошуючи, що, фактично, щотижня на українські установи, зокрема й МЗС, здійснюються кібератаки. Відтак потрібними є спільні дії країн Заходу для протидії цим загрозам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-