НАЗК тестує автоматизовану перевірку декларацій

НАЗК тестує автоматизовану перевірку декларацій

Укрінформ
НАЗК розпочало завантаження декларацій Системи логічного та арифметичного контролю та оголосило про початок роботи системи в тестовому режимі.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Сьогодні під час засідання голова Національного агентства Олександр Мангул заявив про початок роботи Системи логічного та арифметичного контролю в тестовому режимі. Розпочався процес завантаження декларацій до системи логічного та арифметичного контролю декларацій  Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у НАЗК, система, здійснюючи логічний та арифметичний контроль, відповідно до затверджених правил присвоює кожній декларації показник рейтингу ризику.

"Такий показник відображає ступінь невідповідності відомостей в декларації та наявні в ній ризики, залежно від яких система визначатиме доцільність та обґрунтованість проведення повної перевірки конкретної декларації", - зазначили у агентстві.

Автоматизований обмін інформацією передбачає обмін з 16-ма державними реєстрами.

Читайте також: НАЗК просить Раду запустити автоматичну перевірку декларацій

"Наразі відповідні протоколи та порядки обміну погоджені та підписані щодо 9-ти реєстрів", - додали у Національному агентстві.

У  НАЗК також нагадали, що для забезпечення повноцінного функціонування системи народні депутати мають підтримати законопроект №7276 про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належного доступу Національного агентства до інформації, необхідної для реалізації його повноважень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-