Судді з Київщини продовжили термін відсторонення від роботи

Судді з Київщини продовжили термін відсторонення від роботи

Укрінформ
Вища рада правосуддя продовжила до 23 листопада строк тимчасового відсторонення судді Рокитнянського районного суду Київської області Леоніда Нечепоренка через притягнення до кримінальної відповідальності.

Про це інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

Як зазначається, ВРП «ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити частково, продовжити до 23 листопада 2018 року строк тимчасового відсторонення судді Рокитнянського районного суду Київської області Нечепоренка Леоніда Михайловича від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності».

ВРП отримала 12 жовтня 2018 року клопотання про продовження строку тимчасового відсторонення судді Рокитнянського районного суду Київської області Нечепоренка від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи дії з використанням наданого їй службового становища).

Читайте також: Київський суддя скаржиться на втручання в його діяльність

Рішенням Вищої ради правосуддя від 4 вересня 2018 року задоволено частково клопотання генерального прокурора Юрія Луценка, тимчасово, до 23 жовтня 2018 року, відсторонено Нечепоренка від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Зокрема, у клопотанні про продовження строку тимчасового відсторонення судді Нечепоренка від здійснення правосуддя Назар Холодницький зазначає, що продовжують існувати обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення судді.

Також повідомляється, що постановою Холодницького від 16 жовтня 2018 року продовжено строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до 23 листопада 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-