Влада має діяти на випередження щодо релігійних провокацій - Геращенко

Влада має діяти на випередження щодо релігійних провокацій - Геращенко

Укрінформ
Ірина Геращенко наголошує на необхідності виявлення толерантності і поваги до вірян різних конфесій в процесі об'єднання церков і утворення єдиної автокефальної церкви в Україні.

Про це вона написала у Facebook.

"Зараз дуже важлива толерантність. Повага до віруючих різних конфесій.  Добровільність всіх кроків церковних громад. Терпимість. Це прискорить процес об'єднання церков. Суспільству і всім сьогодні, як ніколи, потрібна мудрість", - зазначила Геращенко.

При цьому вона закликала правоохоронні органи діяти на випередження у разі будь-яких проявів провокацій і ворожнечі на релігійно-церковному грунті. "Й при цьому - нульова толерантність до будь-яких провокацій і ворожнечі на релігійно-церковному грунті. Ось тут компетентні органи і влада мають діяти на випередження", - підкреслила перший віце-спікер.

Читайте також: Геращенко: Рішення щодо автокефалії для України - незворотнє

Як повідомлялося, Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Рішення затверджено Синодом 11 жовтня у Стамбулі.

Після рішення Синоду Вселенського патріархату щодо надання Томосу про автокефалію буде скликано у Києві Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши Єдину помісну УПЦ, та обере її предстоятеля.

Після цього відбудеться отримання предстоятелем Єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-