Геращенко подякувала Кучмі за позицію в ТКГ

Геращенко подякувала Кучмі за позицію в ТКГ

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради, Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко під час телефонної розмови з другим президентом України і та колишнім повноважним представником України в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонідом Кучмою подякувала йому за позицію, висловлену протягом років на переговорах у Мінську.

Про це Ірина Геращенко повідомила на своїй сторінці Facebook.

"Увечері (2 жовтня, - ред.) говорила телефоном з Леонідом Кучмою. Подякувала йому за ту роботу, позицію, яку він відстоював в ТКГ всі ці роки. Леонід Данилович, як і Володимир Павлович Горбулін, і Євгеній Кириловичу Марчук - важковики нашої маленької переговорної групи, які тримали удар росіян, не давали їм впасти в повне безумство, й своїм авторитетом стримували хамовитий нахрап «чубурашок і чепушилок» з «республік»", - зазначила у дописі Геращенко.

Читайте також: В ОБСЄ сподіваються, що вихід Кучми з ТКГ не позначиться на переговорному процесі

Водночас вона підкреслила, що переговорний процес у Мінську - це "дійсно важка і виснажлива, невдячна робота, в нездоровій і брутальній атмосфері, спілкування з аморальними людьми, фактично, зрадниками  й апологетами «русского міра», й з самими росіянами, які підтримують війну".

"Й після кожного відрядження в Мінськ дійсно потрібно три дні психологічної реабілітаціі, так непросто все це дається. Й ще більш боляче, що й удома натикаєшся на суцільну критику і вой, хоч в Мінську ми точно жорстко і безкомпромісно відстоюємо національні інтереси України, відновлення територіалної цілісності і суверенітету", - уточнила вона.

Попри всю критику, нерозуміння, шантаж росіян, їх повну деструктивність, за словами Геращенко, українській стороні всі ці роки вдавалося головне - зупинити повномасштабний наступ і повномасштабну війну.

"А це тисячі збережених життів украінців. І за це подякувала сьогодні Леоніду Даниловичу", - додала політик.

Як повідомлялося, другий президент України і один з підписантів мінських угод Леонід Кучма 28 вересня подав у відставку з поста повноважного представника України в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-