В ОБСЄ сподіваються, що вихід Кучми з ТКГ не позначиться на переговорному процесі

В ОБСЄ сподіваються, що вихід Кучми з ТКГ не позначиться на переговорному процесі

Укрінформ
Спецпредставник ОБСЄ у тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік за підсумками засідання ТКГ повідомив, що наступник голови української делегації в групі Леоніда Кучми поки невідомий.

Про це передає БЕЛТА.

"Працювати з ним (Кучмою — ред.) для всіх нас було великою честю і величезним задоволенням. Від імені всіх учасників ТКГ і від себе особисто хочу висловити щиру вдячність Леоніду Даниловичу за його неоціненний внесок у нашу роботу. Я особисто багато чому навчився у цього мудрого і відданого своїй країні політика", - сказав Сайдік.

Він додав, що робота тристоронньої контактної групи триває і наступне її засідання відбудеться 16 жовтня.

Відповідаючи на запитання, хто замінить Леоніда Кучму на посаді глави делегації, Мартін Сайдік сказав: "Сьогодні про це офіційно не йшлося".

На його думку, заміна представника від України не повинна вплинути на переговори, на наступному ж засіданні хтось повинен бути керівником української делегації.

Читайте також: Кучма пішов з Тристоронньої контактної групи

У зв'язку з цим Мартін Сайдік зазначив, що з Леонідом Кучмою завжди в супроводі є Руслан Демченко.

Як повідомлялося, другий президент України та один з підписантів мінських угод Леонід Кучма 28 вересня подав у відставку з посади повноважного представника України в контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-