Справа про побиття Найєма “пішла” до суду

Справа про побиття Найєма “пішла” до суду

Укрінформ
Прокуратур Києва затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо групи осіб, причетних до хуліганських дій відносно народного депутата Мустафи-Масі Найєма. 

Про це інформує прес-служба відомства.

"На даний час підозрювані та їх адвокати ознайомилися з матеріалами кримінального провадження, отримали копії обвинувального акту, який 02.10.2018 направлено до Шевченківського районного суду міста Київ для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дії трьох учасників інциденту, що стався 30 квітня поточного року біля Бессарабської площі у Києві, кваліфіковано за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) ККУ.

Крім того, заочно оголошено про підозру ще одному зловмиснику, який безпосередньо завдав депутатові удару в обличчя. Його дії кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме за ч.2 ст. 296 та ч.1 ст.122 (умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості ).

Матеріали стосовно вказаної особи виділені в окреме кримінальне провадження у зв’язку з оголошенням його у міжнародний розшук.

Як повідомлялося, 30 квітня у центрі Києва народного депутата від БПП Мустафу Найєма побили під час конфлікту на дорозі. Його госпіталізували, в парламентарія діагностовано перелом щелепи, струс мозку.

За фактом нападу на народного депутата розпочато кримінальні провадження за статтями "хуліганство" та "умисне тілесне ушкодження середнього ступеня".

Читайте також: Слідство у справі про напад на Мустафу Найєма завершене

Поліція затримала трьох осіб. Їм висунуто підозру за статтею про хуліганство. Підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту: двом - нічний, третьому - цілодобовий з носінням електронного браслета.

Четвертого нападника, який через дві години після побиття вилетів до Баку, оголосили в розшук.

Генеральна прокуратура  подала запит про екстрадицію Магомеда Саїтова, підозрюваного у побитті народного депутата Найєма. Водночас Генпрокуратура Азербайджану відмовила у його видачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-