Слідство у справі про напад на Мустафу Найєма завершене

Слідство у справі про напад на Мустафу Найєма завершене

Укрінформ
Слідство у справі нападу на народного депутата Мустафу Найєма завершене.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook брат парламентарія юрист Масі Найєм.

"19 вересня було завершено досудове розслідування у справі Мустафи... Наразі, як це передбачає КПК, сторонам провадження наданий час для ознайомлення з матеріалами", - зазначив він.

Водночас Найєм додав, що стосовно трьох підозрюваних - Саітова Магомеда-Саліха, Саітова Ахмеда та Темербулатова Умолта - справу було виділено в окреме провадження.

Масі Найєм уточнив, що Кримінальний процесуальний кодекс не встановлює конкретних строків ознайомлення, але передбачає, що за клопотанням сторони провадження у разі зволікання з ознайомленням іншою стороною слідчий суддя може встановити певні часові обмеження. Розгляд судом такого клопотання має відбутися протягом 5-ти днів з моменту його подання.

Читайте також: Найєм заявляє, що один із нападників втік до Баку

На думку потерпілої сторони, ознайомлення має бути завершене до 28 вересня.

Як повідомлялося, 30 квітня у центрі Києва народного депутата від БПП Мустафу Найєма побили під час конфлікту на дорозі. Його госпіталізували, в парламентарія діагностовано перелом щелепи, струс мозку.

За фактом нападу на народного депутата розпочато кримінальні провадження за статтями "хуліганство" та "умисне тілесне ушкодження середнього ступеня".

Поліція затримала трьох осіб. Їм висунуто підозру за статтею про хуліганство. Підозрюваним суд обрав запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту: двом - нічний, третьому - цілодобовий з носінням електронного браслета.

Четвертого нападника, який через дві години після побиття вилетів до Баку, оголосили в розшук.

Генеральна прокуратура України подала запит про екстрадицію Магомеда Саїтова, підозрюваного у побитті народного депутата Найєма. Водночас Генпрокуратура Азербайджану відмовила у його видачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-