Гриневич: Підручники для школи можна завантажити з сайту Міносвіти

Гриневич: Підручники для школи можна завантажити з сайту Міносвіти

Укрінформ
Міністерство освіти та науки розмістило електронні підручники для 1, 2, а також для 4,5,7,8,9 та 10 класів на своєму сайті у відкритому доступі.

Про це міністр освіти та науки Лілія Гриневич сказала у понеділок в вечірньому ефірі ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми цього року відкрили електронну бібліотеку. В три кроки можна сайті Міністерства освіти та науки зайти у розділ Підручники і скачати дитині в електронну книжку всі підручники 5 класу. Але поряд з цим залишається і паперова книжка, тому що не всі діти зараз мають електронну книжку и можливість закачати в такий девайс",- сказал Гриневич.

Читайте також: У школах популяризуватимуть мову жестів

На зауваження, що в школах можуть не дозволяти користуватися на уроках електронними пристроями, Гриневич зазначила, що велику роль відіграє позиція вчителя. Окрім цього вона нагадала, що перед стартом реформи середньої освіти, яка розпочалася в цьому році з перших класів, перепідготовку пройшли 23 тис. вчителів початкової школи і також біля 18 тис. вчителів іноземної мови

"Зміна свідомості вчителя стосовно того, як і з чим потрібно працювати, це мабуть найскладніша річ... Ми не можемо дати руку на відсіч, що кожен з них все це застосовує в своїй практиці, тому що люди тяжіють до того, до чого вони звикли. Але є вже дуже багато позитивних змін, є багато вчителів, які показують приклад нових методик активного навчання, де книжка - це тільки додаткова допомога, а не єдине джерело, з якого треба вчитися і носити з собою на всі предмети в школу", - наголосила Гриневич.

Читайте також: Гриневич розповіла, на скільки зросте зарплата вчителів у 2019

Ось за цим посиланням на сайті Міністерства освіти та науки для завантаження доступні підручники для 1,2 класів, для 4,5,7,8,9,10 класів, а також електронні посібники для курсу "Фінансова грамотність".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-