Гриневич розповіла, на скільки зросте зарплата вчителів у 2019

Гриневич розповіла, на скільки зросте зарплата вчителів у 2019

Фото
Укрінформ
У проекті держбюджету на 2019 рік знову закладено 1 млрд грн на модернізацію освітнього простору початкової школи, а також планується підвищення заробітної плати вчителям на 9%.

Про це на Форумі видавців у Львові заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє прес-служба МОН.

«Незважаючи на всі складнощі бюджету наступного року, ми все ж заклали співмірну  інвестицію на наступний рік - 1 мільярд гривень на освітнє середовище для першокласників, що прийдуть навчатись у 2019 році», - розповіла Гриневич.

Вона також зазначила, що наступного року всі педагогічні працівники отримають підвищення зарплати на 9%.

Міністр освіти та науки Лілія Гриневич на Форумі видавців у Львові. Фото: пресс-служба Министерства образования и науки Украины

«Це очевидно недостатнє підвищення заробітної плати. Я сподіваюся, що у процесі доопрацювання бюджету у парламенті нам вдасться отримати більші преференції для освіти. Але все ж певне збільшення зарплатні відбудеться», - додала міністр.

Читайте також: Резонансний правопис: МОН продовжило обговорення проекту

Як повідомляв Укрінформ, в 2019 році МОН планує запровадити принцип "гроші за вчителем" - оплачувати за бюджетний кошт підвищення кваліфікації вчителів. Педагоги зможуть обирати, де саме і який курс підвищення кваліфікації пройти, а оплачуватися навчання буде з бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-