У школах популяризуватимуть мову жестів

У школах популяризуватимуть мову жестів

Укрінформ
Кожна з 16 тисяч шкіл України отримає "Зіркову абетку", що руками популярних українців розшифровує алфавіт жестовою мовою.

Це передбачає Меморандум про співробітництво у розбудові інклюзивного суспільства та популяризації жестової мови, укладений між ГО "Відчуй" та Міністерством освіти і науки України, повідомляє прес-служба відомства. 

“Сьогодні щонайменше 223 тисячі людей спілкуються жестовою мовою. Це робить її однією із найвживаніших в Україні. Завдяки співпраці з ГО "Відчуй" ми зможемо поширити цю інформацію в усіх школах України і, можливо, навіть заохотити молоде покоління вчити жестову мову”, – зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Читайте також: МОН визначило порядок зарахування дітей до дитсадків

Загалом Меморандум передбачає значно ширшу співпрацю між ГО “Відчуй” та МОН. Зокрема, у документі прописана співпраця в межах проекту «Коли тиша заговорила», що направлений на розвиток толерантності та популяризацію інклюзії серед педпрацівників та учнів шкіл.

Також на освітньому "Арсеналі ідей", який проходить у Києві в Мистецькому Арсеналі з 26 по 30 вересня, відбулася презентація фотопроекту "Зіркова абетка", до якого долучилося 33 відомі українці. Проект був створений з метою привернути увагу до проблем людей, які не чують, та тих, хто втрачає слух. Так, за даними організаторів проекту, кожен дев'ятий українець втрачає слух, і навіть не здогадується про це. Загалом в Україні живе понад 3 млн людей, які мають проблеми зі слухом або вади слуху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-