МОН визначило порядок зарахування дітей до дитсадків

МОН визначило порядок зарахування дітей до дитсадків

Укрінформ
Міносвіти оприлюднило для громадського обговорення проект Порядку зарахування, відрахування та переведення вихованців до держ- та комунальних закладів для здобуття дошкільної освіти,

Документ розроблений на виконання пункту 3 статті 14 Закону України «Про дошкільну освіту».

Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти та науки.

"Документ визначає: механізми зарахування дітей до закладів дошкільної освіти; переведення вихованців з одного закладу до іншого (у тому числі у випадку переведення дитини до закладу іншого типу); причини відрахування вихованців із закладів освіти; категорії дітей, які можуть зараховуватись до закладів дошкільної освіти першочергово; можливість створення та функціонування електронної реєстрації заявок про зарахування дитини до закладу освіти на певній території тощо", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Порядку зазначається, що зарахування дитини до закладу освіти здійснюється директором упродовж календарного року на вільні місця на підставі заяви одного з батьків дитини. При цьому керівництво та засновник закладу мають оприлюднювати інформацію про кількість груп та наявність вільних місць у садочках.

Читайте також: Міносвіти запропонувало студентам цікавий грант у 13 тисяч гривень

Передусім до закладів освіти зараховуються діти, які проживають у межах території обслуговування закладу освіти (у разі закріплення); є рідними братами та/або сестрами дітей, які вже здобувають дошкільну освіту в цьому закладі освіти; мають право на першочергове зарахування до закладів освіти відповідно до законодавства України. Позачергово до закладу освіти зараховуються діти працівників цього ж закладу освіти.

Окрім того, Порядком визначені такі причини відрахування дитини з дошкільного закладу освіти: за заявою батьків дитини; у випадку досягнення дитиною 7 років - вихованців закладів загального типу та 8 років - вихованців закладів компенсуючого типу (відраховуються з 1 вересня поточного року); у випадку зарахування дитини до закладу загальної середньої освіти (відраховується за згодою батьків з 1 вересня поточного року) для здобуття початкової освіти; у випадку переведення дитини до іншого закладу освіти; у разі несплати батьками за харчування дитини у закладі освіти протягом двох місяців; на підставі медичних протипоказань для подальшого перебування дитини у закладі освіти; у разі невідвідування дитиною закладу освіти протягом 60 календарних днів поспіль без поважних причин протягом навчального року.

Також Порядком визначаються механізми зарахування, переведення дітей з особливими потребами до інклюзивних груп або до груп компенсуючого типу.

Пропозиції та зауваження до проекту Порядку МОН приймає до 24 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-