В очікуванні Томосу: парафії в Україні змінюють юрисдикцію

В очікуванні Томосу: парафії в Україні змінюють юрисдикцію

Відео
Укрінформ
Конфесію не на користь УПЦ московського патріархату змінюють все більше парафій.

Про це йдеться у сюжеті 24 каналу.

"Настоятель церкви Київського патріархату отець Василь показує аркуші з понад тисячею підписів. Це ще три роки тому віряни згуртувалися навколо ідеї про незалежну церкву", - йдеться у повідомленні.

Загалом в останні роки в Україні люди масово переходять із Московського до Київського патріархату. Цей процес прискорився після початку військової агресії з боку Росії. На сьогодні вже 56 парафій змінили юрисдикцію.

Читайте також: Вселенський патріархат обгрунтував рішення надати Україні автокефалію

"Люди цим живуть, прагнуть цього. І ми будемо це сповідувати. Будемо раді, коли звершиться цей акт проголошення автокефалії і буде надано томос", - повідомив настоятель храму УПЦ КП Василій Чупровський.

Найбільше пручається томосу Москва. Очільник російської церкви подолав тисячі кілометрів до Туреччини, аби переконати патріарха Константинополя не надавати Україні автокефалію. Через декілька годин переговорів Кирило ледь приховуючи емоції, покинув Стамбул ні з чим.

Читайте також: УПЦ МП не має права заважати екзархам Вселенського патріархату - Мінкультури

За словами експертів, процес створення незалежної церкви в Україні невідворотний.

Нагадаємо: Томос - унікальний церковний документ про надання автокефалії, тобто – самоуправління, автономії, для певної структурної одиниці Материнської церкви. Іноді Томос видають і щодо питань віри, та переважно він стосується церковного устрою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-