Розслідування українського Держфінмоніторингу про корупцію визнали найкращим у світі

Розслідування українського Держфінмоніторингу про корупцію визнали найкращим у світі

Укрінформ
На Пленарному засіданні Егмонтської Групи підрозділів фінансової розвідки, яке відбулося в Австралії, розслідування Держфінмоніторингу України визначено переможцем конкурсу "Найкраща справа Егмонтської Групи".

Про це повідомляє прес-служба Державної служби фінансового моніторингу України.

"У період з 24 по 27 вересня 2018 року у м. Сідней (Австралія) відбулось чергове 25-те Пленарне засідання Егмонтської Групи підрозділів фінансової розвідки. В ході Пленарного засідання підбито підсумки конкурсу "Найкраща справа Егмонтської Групи" (BECA), як виняткової справи, що демонструє багатосторонню співпрацю у справі про корупцію, яка призвела до успішного повернення активів. Під час голосування ПФР-членів Егмонтської Групи розслідування Державної служби фінансового моніторингу України визнано переможцем зазначеного престижного конкурсу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у засіданні брали участь понад 400 делегатів з 155 підрозділів фінансових розвідок (ПФР) країн світу.

Справа-переможець стосувалась багатоступеневого та безпрецедентного за своєю складністю розслідування корупції та відмивання коштів колишніми високопосадовцями України.

Як повідомляє прес-служба, під час розслідування Держфінмоніторинг проаналізував понад 600 виписок по банківських рахунках, 300 з яких відкриті за кордоном. А також було проаналізовано інформацію, отриману від 12 підрозділів фінансових розвідок іноземних країн, в тому числі і за сприяння Ініціативи Світового банку StAR.

Завдяки активній міжвідомчій та міжнародній співпраці ПФР України встановлено, що процесом виведення коштів з України та їх "інвестуванням" в Україну, управляли з одного керівного центру за допомогою значної кількості підставних компаній. Виявлено ознаки функціонування міжнародного професійного "майданчика" для відмивання коштів з мільярдними оборотами, який надавав послуги й іншим суб'єктам господарювання.

Таким чином, розкрита масштабна схема відмивання коштів.

Читайте також: Держфінмоніторинг: Операції на 45,2 мільярда можуть бути злочинними

"В межах кримінального провадження, за поданням Генеральної прокуратури України, на заблоковані у 2014 році Держфінмоніторингом кошти накладено арешт на суму еквівалентну 1,45 млрд дол., частина яких і стала об'єктом конфіскації в дохід Держави у 2017 році", - повідомляє Держфінмоніторинг України.

Як відомо, Егмонтська Група підрозділів фінансової розвідки - це орган, який складається з 155 підрозділів фінансової розвідки (ПФР) з усього світу. Комітет Егмонтської Групи слугує консультаційним та координаційним механізмом для голів ПФР та робочих груп. Члени Егмонтської Групи мають можливість здійснювати обмін інформацією щодо фінансових розслідувань, досвіду та можливостей боротьби з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-