До 2015 року сфера закупівлі ліків була символом корупції у медицині - МОЗ

До 2015 року сфера закупівлі ліків була символом корупції у медицині - МОЗ

Укрінформ
Кабмін ухвалив концепцію реформування сфери закупівлі ліків в Україні.

Таке рішення прийняте на засіданні уряду у зв'язку з тим, що цього року закон про здійснення державних закупівель ліків через міжнародні організації втратить чинність, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“До 2015 року ця сфера була справді символом корупції у медицині. За інформацією СБУ та Рахункової палати, корупційна маржа на ліках складала до 40% в ці роки. У 2015 році система була змінена і був прийнятий закон, який передав цю функцію міжнародним організаціям, які мають у цьому контексті бездоганну репутацію, і ця корупційні складова зникла”, - зазначив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

На його переконання, це один із важливих чинників, який дозволив у 2018-му Україну на 100% забезпечити вакцинами та стентами для екстрених випадків.

“За іронією долі, за даними Рахункової палати, ефективність цієї програми оцінюється теж у 40%, тобто ми на 40% більше ліків по всіх програмах купили і вони пішли нашим пацієнтам за той самий бюджет”, - сказав заступник міністра.

Читайте також: В Україні гостро бракує хірургів - директор інституту Шалімова

Водночас він наголосив на необхідності розробити нове бачення реформування цієї сфери, аби унеможливити повернення до старих схем після того, як закон втратить чинність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-