В Україні гостро бракує хірургів - директор інституту Шалімова

В Україні гостро бракує хірургів - директор інституту Шалімова

Укрінформ
В українській хірургічній галузі гостро бракує лікарів-хірургів, а понад 30% з тих, які працюють, пенсійного чи передпенсійного віку.

Про це заявив у виступі на ХХІV з’їзді хірургів України директор Національного інституту хірургії та трансплантології ім.О.О.Шалімова НАМН України професор Олександр Усенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Особливо актуальна ця проблема у хірургічній службі районів та поліклінічній ланці. Сьогодні в Україні вакантно близько тисячі посад хірургів. Третина лікарів-хірургів, що працюють, - пенсійного або передпенсійного віку, і з цієї кількості понад 30% глибоко пенсійного віку", - наголосив Усенко.

За його словами, кадровий провал особливо відчувається у районних лікарнях та поліклініках. "Часто спостерігається ситуація, коли у районі працює два лікаря-хірурга, один з яких пенсійного віку, а асистує при операціях або травматолог, або акушер-гінеколог, або й взагалі операційна медсестра", - зазначив професор.

Читайте також: До Києва з’їхалися хірурги

Він також підкреслив, що є вкрай складна та загрозлива ситуація у лікарнях, розташованих на межі зони ООС.

“Є значна проблема у забезпеченні місцевих лікарень спеціалістами вузькохірургічного профілю, зокрема судинними, торакальними хірургами”, - зазначив Усенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-