Українці назвали найефективніші методи боротьби з корупцією

Українці назвали найефективніші методи боротьби з корупцією

Опитування
Укрінформ
Понад 58% українців вважають невідворотність кримінального покарання найефективнішим заходом у боротьбі з корупцією.

Про це свідчать результати моніторингового дослідження «Стан корупції в Україні», проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). 

«Найбільш ефективними заходами в боротьбі з корупцією більшість опитаних назвали карні методи: забезпечити невідворотність кримінального покарання за корупцію (58,4% вказали серед трьох основних заходів, в тому числі 23,9% - як перший вибір), позбавити народних депутатів депутатської недоторканності (56,2% вказали серед трьох основних, 29% - як першочерговий) та звільняти чиновників з роботи із забороною в подальшому обіймати подібну посаду (вказали 53%, у тому числі 12,2% - як перший вибір)», - йдеться в дослідженні.

Водночас, як зазначають у КМІС, те, що найбільша частка опитаних назвала ліквідацію інституту депутатської недоторканності основним кроком у подоланні корупції (29%), ще раз підкреслює актуальність проблеми саме політичної корупції на найвищому рівні з погляду населення України.

При цьому найменш ефективним заходом у боротьбі і запобіганні корупції, за даними опитування, є підвищення зарплат в органах влади (5,4%, в тому числі 1,3% - перший вибір).

Читайте також: Корупція в політиці: де, на думку українців, найбільше спритників

Дослідження «Стан корупції в Україні» було проведене КМІС протягом травня-вересня 2018 року в рамках проекту «Долучайся», що реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Всього було опитано 10 169 респондентів, які проживають у 476 населених пунктах у всіх областях України та в місті Києві (приблизно 400 респондентів у кожній з областей та м. Києві, крім АР Крим і тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей). Статистична похибка для всієї вибірки не перевищує 1,5% (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-