Медичним вишам більше не нав'язуватимуть

Медичним вишам більше не нав'язуватимуть "типові" навчальні плани

Укрінформ
Заклади вищої медичної освіти самі формуватимуть навчальні плани. Міністерство охорони здоров’я скасувало застарілі накази.

Про це повідомляється на сайті відомства.

"МОЗ наказом № 1896 скасувало низку наказів, які регламентували зміст навчальних планів з підготовки фахівців у закладах вищої медичної освіти. Можливість самостійно формувати навчальні плани розширить автономію університетів. Це ще один крок до інтеграції української системи вищої освіти в Європейський освітній простір. Пункт 4 статті 10 Закону України "Про вищу освіту" передбачає, що за кожною спеціальністю заклад вищої освіти на підставі відповідної освітньої програми розробляє навчальний план. Цей план визначає перелік та обсяг навчальних дисциплін, послідовність їх вивчення, форму проведення навчальних занять тощо", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що досі медичні університети не могли у повній мірі скористатися своїм правом: низка застарілих наказів, датованих, починаючи з 1995 року, не дозволяла їм суттєво відступати від "типових" навчальних планів.

Читайте також: МОЗ не бачило рішення суду про поновлення Амосової на посаді ректора

"Університети мають дотримуватися єдиних стандартів вищої освіти, їхні освітні програми повинні пройти акредитацію. Водночас, формування навчальних планів має належати до компетенції закладів вищої медичної освіти, і не має регламентуватися міністерством. Заклади вищої медичної освіти повинні мати змогу швидко реагувати на розвиток медицини, адаптувати свої навчальні плани, враховуючи передові світові тенденції", - акцентували у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-