МОЗ не бачило рішення суду про поновлення Амосової на посаді ректора

МОЗ не бачило рішення суду про поновлення Амосової на посаді ректора

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я не отримало судове рішення про поновлення на посаді ректора НМУ ім. Богомольця Катерини Амосової.

Про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через низку судових рішень ситуація доведена до абсурду. Є дезорієнтоване казначейство суперечливими рішеннями суду. Амосову на роботу бере МОЗ. На сьогодні МОЗ не визнає пані Амосову ректором, вона ректором не є згідно з чинним законодавством. Згідно з рішенням суду, певна процедура має відбуватися. Станом на сьогодні Амосова ректором не є. Вона не має права підпису, не має права віддавати накази. Ректором університету на роботу Амосову бере міністерство. Рішення суду має зайти до міністерства, і наказом міністерства (ректор - ред.) береться або поновлюється на роботі. Ми маємо інтернет-копію, лише частину судового рішення. Судового рішення станом на цю хвилину в МОЗ не має",- сказав Лінчевський.

Він нагадав, що Амосову спочатку було відсторонено за зрив кваліфікаційного іспиту "Крок" для студентів-стоматологів, а потім звільнено за невиконання умов контракту та за низку порушень.

Як повідомив на брифінгу Юрій Кучин, якого МОЗ у серпні призначив в.о. ректора НМУ ім. Богомольця, а у вересні рішенням Адмінсуду було відсторонено від посади, зараз через ситуацію в НМУ заблоковані дуже багато процесів, в тому числі кадрові призначення, відрядження. Також, за його словами, деякі студенти відчувають тиск з боку прихильників колишньої ректорки, через що було вже кілька звернень з заявами до поліції.

Наразі обов’язки ректора виконує професор Олександр Науменко. Зараз він, за словами Кучина, знаходиться в приміщенні ректорату на бульварі Шевченка.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня 2018 року Катерина Амосова була звільнена з посади ректора НМУ за невиконання умов контракту. Цьому рішенню передували висновки комісії МОЗ України, яка визнала роботу Амосової у 2017 році незадовільною.

15 серпня призначений МОЗ на посаду в.о ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Юрій Кучин не зміг потрапити до свого робочого місця. Вхід до будівлі університету було заблоковано невідомими особами.

Читайте також: З ситуацією в університеті Богомольця розбиратимуться чотири міністерства

5 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив дію наказу МОЗ України від 14 серпня 2018 року про призначення Кучина в.о. ректора НМУ ім. Богомольця та заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених положенням Закону України "Про вищу освіту".

7 вересня 2018 року виконувачем обов'язків ректора Національного медичного університету ім.Богомольця призначено екс-проректора університету Олександра Науменка.

Водночас 20 вересня Печерський суд ухвалив рішення про визнання звільнення Амосової з посади ректора НМУ незаконним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-