З ситуацією в університеті Богомольця розбиратимуться чотири міністерства

З ситуацією в університеті Богомольця розбиратимуться чотири міністерства

Укрінформ
Вирішувати ситуацію, яка склалася з Національним медичним університетом ім. Богомольця, будуть із залученням трьох міністерств – МВС, Мін’юсту та Міносвіти.

Про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо план вирішення ситуації. Уряд має план дій, залучаємо до роботи Міністерство внутрішніх справ, Мін’юст, Міністерство освіти. І покроково будемо вирішувати ситуацію, що в кінцевому підсумку спрямовано не на вирішення якогось локального конфлікту, а на побудову нормальної здорової системи вищої освіти", - сказав Лінчевський.

Він зауважив, що зараз заручниками ситуації стали і студенти, і викладачі вишу, які мають займатися науковою діяльністю та викладанням, а не брати участь у боротьбі різних сторін за грошові потоки.

"Це ганебна ситуація, коли адміністрація університету втягує студентів і викладачів у свої конфлікти, абсолютно далекі від медичної освіти і медичної науки",- наголосив Лінчевський.

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня 2018 року Катерина Амосова була звільнена з посади ректора НМУ за невиконання умов контракту. Цьому рішенню передували висновки комісії МОЗ України, яка визнала роботу Амосової у 2017 році незадовільною.

15 серпня призначений МОЗ на посаду в.о ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Юрій Кучин не зміг потрапити до свого робочого місця. Вхід до будівлі університету було заблоковано невідомими особами.

Читайте також: Суд повернув Амосовій крісло ректора медуніверситету Богомольця

5 вересня Окружний адміністративний суд міста Київ зупинив дію наказу МОЗ України від 14 серпня 2018 року про призначення Кучина в.о. ректора НМУ ім. Богомольця та заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених положенням Закону України "Про вищу освіту".

7 вересня 2018 року виконувачем обов'язків ректора Національного медичного університету ім.Богомольця призначено екс-проректора університету Олександра Науменка.

Водночас 20 вересня Печерський суд прийняв рішення про визнання звільнення Амосової з посади ректора НМУ незаконним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-