МАГАТЕ підтримує проекти боротьби з раком

МАГАТЕ підтримує проекти боротьби з раком

Укрінформ
Майже 25% програм технічної співпраці Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ) спрямовано на підтримку проектів у сфері охорони здоров’я, більшість з яких пов’язані з боротьбою з раком.

Про це заявив заступник генерального директора, голова департаменту технічного співробітництва МАГАТЕ Дажу Йанг під час організованого в рамках 62-ї сесії генконференції Агентства заходу, присвяченого заходам з боротьби із раком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"25% програм технічного співробітництва присвячено підтримці проектів у сфері охорону здоров’я, більшість з яких спрямовано виключно на боротьбу з раком шляхом надання технічної підтримки, підготовки та мобілізації ресурсів. Зміни відчутні, однак необхідно ще набагато більше зробити, якщо ми хочемо подолати цей виклик", - заявив Дажу Йанг.

Читайте також: Україна показала МАГАТЕ виставку про Чорнобиль

Під час заходу представники онкологічних центрів із багатьох країн виступили з доповідями щодо своєї діяльності та важливості допомоги, яку МАГАТЕ надає країнам-членам в цьому напрямку зокрема, розбудови спроможностей, технічної підтримки та закупівлі необхідних інструментів та обладнання для боротьби з раком.

За даними Світової організації здоров’я, рак є другою головною причиною смертей по всьому світу. Радіотерапія вважається важливим інструментом для лікування раку, однак багато країн позбавлені такої можливості.

Читайте також: Україна вдячна МАГАТЕ за невизнання анексії Криму

Нагадаємо: 62 сесія Генеральної конференції МАГАТЕ розпочалася у Віденському міжнародному центрі 17 вересня та триватиме до 21 вересня. Впродовж сесійного тижня уповноважені делегації країн-членів Агентства обговорюватимуть ключові питання діяльності організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-