Суд частково обмежив доступ ГПУ до даних з телефону Седлецької

Суд частково обмежив доступ ГПУ до даних з телефону Седлецької

Укрінформ
Апеляційний суд Києва частково задовольнив позов головного редактора програми "Схеми" Наталії Седлецької, яка оскаржила рішення Печерського суду, який надав доступ слідчим Генпрокуратури до її телефонних контактів і повідомлень за 17 місяців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колегія суддів, керуючись відповідними статтями КПК України, ухвалила: поновити Седлецькій строк на операційне оскарження на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 27 серпня 2018 року, її операційну скаргу задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва 27 серпня 2018 року скасувати, постановити нову ухвалу, в якій клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ слідчого відділу Управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу із злочинністю, Головного управління ГПУ Іжука "про тимчасовий доступ до речей і документів" задовольнити частково", - оголосив суддя.

При цьому суд дозволив надати старшому слідчому у справі тимчасовий доступ до речей і документів із можливістю одержання їх копій, які перебувають у володінні оператора телекомунікацій "Київстар".

Читайте також: Луценко стверджує, що у "справі Седлецької" немає жодних підводних каменів

"А саме: щодо відомостей, дат, часу і місцезнаходження абонентського номера, яким користується журналіст Седлецька за період з 19 липня 2016 року по 16 листопада 2017 року включно", - додав суддя.

Раніше у суді Седлецька наголосила, що попередня ухвала Печерського суду є "надмірним втручанням".

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва надав Генеральній прокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки і головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької за 17 місяців. У постанові суду, зокрема, йдеться про надання доступу слідства до дзвінків і смс-повідомлень журналістки в період з липня 2016 року по листопад 2017 року і до місцезнаходження її телефону упродовж 17 місяців.

Голова комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що Генпрокуратура не буде знімати вміст телефону журналістки.

Фото: RFL/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-