Луценко стверджує, що у

Луценко стверджує, що у "справі Седлецької" немає жодних підводних каменів

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко не виключає вірогідності, що в неробочий час прийде на ефір до журналіста і редактора програми "Схеми" Вікторії Седлецької, яка виступає свідком у справі, що розслідується ГПУ.

Про це він сказав в інтерв'ю Цензор.net.

"Я запросив сюди журналістку не на якийсь закритий "междусобойчик" - а на зустріч з генеральним прокурором. На цій зустрічі вона могла бути присутньою зі своїм адвокатом, а я, зрозуміло, - зі слідчим і прокурором. З відомих причин, я ніколи не зустрічаюся наодинці з фігурантами будь-якої кримінальної справи", - сказав Луценко.

При цьому він уточнив, що запрошував Седлецьку на зустріч, на якій були присутніми десять народних депутатів.

"Десять депутатів звернулися до мене з правом невідкладного прийому. Я запрошував журналістку на зустріч з цього ж питання з десятьма депутатами, включаючи голову профільного журналістського комітету(Вікторія Сюмар, - ред.)", - пояснив генпрокурор.

При цьому він не вважає, що такий формат зустрічі можна назвати "междусобойчиком".

"Здається, саме така зустріч дійсно могла дати відповіді на всі питання, які сьогодні так гаряче дебатуються. У цій справі немає жодних підводних каменів. Ми просто розслідуємо кримінальну справу, в якій журналісти - головні свідки", - зазначив Луценко.

При цьому він не виключив вірогідності того, що все ж відвідає ефір телепрограми, на який його запрошувала Седлецька.

Читайте також: Єврокомісія занепокоєна ситуацією навколо головреда програми "Схеми"

"Внаслідок того, що у мене робочий день, я не можу перетворювати кабінет на місце проведення прямих ефірів з відповідями на запитання журналістів. Вважаю це неприйнятним у розслідуванні будь-якої кримінальної справи - і цієї у тому числі. Я вважав за краще говорити про те, що, чому і як ми робимо, а журналістка хотіла створити з цього шоу-програму з питаннями до прокурора. Буде час - піду на ефір. Але в робочий час цього не робитиму", - сказав Луценко.

В той же час, він заявив про готовність відповісти на всі 10 запитань, які для нього раніше підготувала команда програми "Схеми".

"Я читав ті 10 питань пані Седлецької. Готовий відповісти на всі 10 зльоту", - додав генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-