Вчителька історії з ПАР провела у Києві відкритий урок з протидії расизму

Вчителька історії з ПАР провела у Києві відкритий урок з протидії расизму

Укрінформ
Фіналістка світової премії для вчителів Global Teachers Prize 2018 року вчителька історії з Південно-Африканської Республіки Марджорі Браун провела у Києві відкритий урок з протидії расизму, ненависті до людей інших національностей та подолання стереотипів стосовно інакшості.

Він відбувся у столичній школі №167, напередодні проведення в Україні фіналу національного конкурсу Global Teacher Prize Ukraine, до складу журі якого входить і Марджорі Браун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для мене захопливо бачити нове покоління дітей, яке нечутливе до кольору, "не бачить" кольору шкіри. І я продовжую вести боротьбу не тільки проти дискримінації за кольором шкіри, а й вікової... Є багато способів навчати людей, що вони схожі, а не відрізняються з огляду расу чи національність. У боротьбі з дискримінацією ви не повинні здаватися, а мусимо йти далі і далі", - сказала Браун.

Разом із учнями вони відтворили соціальний експеримент, який поширився світом під назвою All that we share. Його учасникам пропонується поділитися на групи за вікової ознакою чи за кольором шкіри. Потім їм пропонують об'єднатися за якимись іншими ознаками. Наприклад, хтось має домашню тварину, або хтось хоча б раз у житті відчував свою інакшість чи самотність тощо. Таким чином, виявляється, що речей, які об'єднують людей, більше і вони важливіші, ніж ті, що свідчать про відмінність.

Читайте також: У Румунії будинок жертви Голокосту розписали антисемітськими графіті

Учасники відкритого уроку обговорили причини виникнення ненависті до людей іншої національності чи раси, а також псевдонаукову теорію соціального дарвінізму. Обговорювалися й шляхи запобігання цьому та що для цього може зробити держава, суспільство і конкретна людина.

Марджорі Браун упродовж 40 років є активісткою руху за права людей. За часів апартеїду вона не хотіла викладати в сегрегованій школі і разом з колегами заснувала власний навчальний заклад — один з перших, який не поділяв учнів за расою.

Браун також є автором проекту NOAH, у якому з 22 дітьми, що не мають можливості здобувати повноцінну освіту, займаються її учні.

Вона також започаткувала і досі керує програмою Kids Lit in SA, присвяченій поліпшенню поінформованості дітей щодо нерівності у суспільстві.

Марджорі Браун входить у журі національного етапу конкурсу Global Teachers Prize, переможця якого визначать днями у Львові. Оголосять кращого вчителя України за версією Global Teachers Prize на початку жовтня. Переможець отримає премію 250 тис. грн, поїздку у Дубаї на фінал конкурсу Global Teachers Prize та можливість навчання. 

Загалом на конкурс цього року подали заявки майже 4 тисячі кандидатів. Вчителів на премію висували їхні учні, колеги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-