У Румунії будинок жертви Голокосту розписали антисемітськими графіті

У Румунії будинок жертви Голокосту розписали антисемітськими графіті

Укрінформ
Румунська поліція розслідує появу антисемітських графіті на будинку, де народився лауреат Нобелівської премії миру і колишній в'язень Аушвіцу Елі Візель.

Про це повідомляє ВВС Україна з посиланням на речницю поліції Флорину Метес.

"Правоохоронці вивчають записи камер спостереження поблизу будинку у Сігеті, містечку на півночі Румунії, де Візель народився 1928 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в одному із зроблених рожевою фарбою образливих написів ідеться про те, що зараз Візель, який помер у 2016 році, "у пеклі з Гітлером". Ці написи швидко прибрали.

Румунський Національний інститут вивчення Голокосту, який носить ім'я Візеля, оприлюднив заяву з приводу цього інциденту, в якій назвав "цей жахливий акт нападом не лише на пам'ять Елі Візеля, а й на всіх жертв Голокосту".

Читайте також: У Прип'яті вандали пошкодили кілька пам’яток

Елі Візель став відомим завдяки публікаціям спогадів про підліткові роки у нацистських концентраційних таборах. У 1944 році родину Візеля відправили до Аушвіца (Освенцима), де померли його мати і сестри. Його батько загинув у Бухенвальді.

Візель присвятив своє життя тому, щоб злочини нацистів не були забуті.

У 1986 він отримав Нобелівську премію миру за виступи проти насильства, репресій і расизму.

Після смерті Елі Візеля голова Світового єврейського конгресу назвав його "безперечно одним із найбільших єврейських вчителів і мислителів за останні 100 років".

Фото: axanews.ro 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-