Фігурант справи Бабченка озвучив черговий фейк Росії - ГПУ

Фігурант справи Бабченка озвучив черговий фейк Росії - ГПУ

Укрінформ
Головна військова прокуратура ГПУ заявляє, що інформація у справі Бабченка, поширена одним з її фігурантів В’ячеславом Пивоварником, не відповідає дійсності.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

"12 вересня 2018 року в мережі інтернет розповсюджено відео з виступом громадянина України В’ячеслава Пивоварника, в якому він повідомив, що готування до вбивства російського журналіста А.Бабченка начебто було «спецоперацією» Служби безпеки України, а він (В.Пивоварник) насправді перебуває у м. Чоп Закарпатської області. Указана інформація не відповідає дійсності, повністю спростовується зібраними органом досудового розслідування доказами і є черговим фейком, розповсюдженим спецслужбами Російської Федерації з метою спроби дискредитації правоохоронних органів України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Головне слідче управління СБУ завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом готування до умисного вбивства громадянина Російської Федерації Аркадія Бабченка.

Читайте також: Організатору убивства Бабченка дали 4,5 року в’язниці

Слідством установлено, що в період з 6 квітня 2018 року по 30 травня 2018 року громадяни України Герман і Пивоварник, діючи за попередньою змовою, на замовлення спецслужб РФ, з метою залякування населення, здійснили організацію готування до терористичного акту - вбивства із застосуванням зброї російського опозиційного журналіста Бабченка.

При цьому Пивоварник, перебуваючи з листопада 2017 року на території Російської Федерації, діючи під контролем і за завданням спецслужб цієї країни, передавав Герману інформацію та грошові кошти, необхідні для організації вчинення злочину, координував та контролював хід його підготовки, заявили в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-