Сюмар прокоментувала ситуацію навколо головреда

Сюмар прокоментувала ситуацію навколо головреда "Схем"

Укрінформ
Україні слід вивчити європейських досвід захисту журналістських джерел, аби уникнути ситуацій, подібних до тієї, що виникла навколо головреда програми "Схеми".

Про це заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова Вікторія Сюмар на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Щодо останньої історії з програмою "Схеми" - я б сказала, що тут нам треба посилювати захист журналістських джерел, іти до вивчення досвіду європейського в цьому плані, тому що в Сполучених Штатах є один досвід,.. в Європі є інший досвід, і це той шлях, який треба починати станом на зараз, щоб таких інцидентів не виникало, і журналісти зі своїми джерелами почувалися більш захищеними", - сказала Сюмар.

Читайте також: Єврокомісія занепокоєна ситуацією навколо головреда програми "Схеми"

Як повідомляв Укрінформ, Печерський районний суд Києва надав Генеральній прокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки і головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької за 17 місяців. У постанові суду, зокрема, йдеться про надання доступу слідству до дзвінків і смс-повідомлень журналістки у період з липня 2016-го по листопад 2017 року і до даних про місце розташування її телефону протягом цих 17 місяців.

Це рішення Печерського райсуду викликало серйозні запитання в Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-