Журналістка

Журналістка "Схем" відмовилася надавати інформацію слідству - Луценко

Укрінформ
Оскільки журналіст і головний редактор програми "Схеми" Наталія Седлецька відмовилася надавати інформацію, у слідства не було іншого варіанта, як звернутися до суду для отримання доступу інформації з її телефону.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко написав у коментарі під постом члена наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Євгена Глібовицького у Facebook.

"Журналіст є свідком у справі про розголошення таємниці слідства. Фоноскопічна експертиза встановила приналежність голосу керівнику НАБУ. Але слідство зобов'язане встановити час події. Журналіст відмовилася давати інформацію про час зустрічі з керівництвом НАБУ. Відтак, у нас нема іншого варіанту, як отримати за рішенням суду інформацію про локалізацію мобільного телефона журналіста за час, коли почалося прослуховування і розголошення даних потерпілої", - написав Луценко.

Читайте також: Сюмар у ГПУ запевнили, що з телефона головреда "Схем" контент не зніматимуть

Водночас він наголосив, що жодної інформації про контент розмов Седлецької слідство не потребує.

Як повідомлялося, у листопаді 2017 року після звернення народного депутата Олени Масоріної Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо директора НАБУ Артема Ситника через імовірне розголошення даних слідства у справі прокурора Кулика під час спілкування "оф-рекордз" із журналістами.

За даними слідства, розмова Ситника з українськими журналістами у форматі "оф-рекордз" відбулася в Києві у травні 2017 року. Сам Ситник заперечує, що під час цього спілкування порушив законодавство.

Читайте також: Журналістка "Схем" відмовилась від закритої зустрічі з Луценком

4 вересня видання "Радіо Свобода" опублікувало заяву, у якому висловило обурення ухвалою українського суду, який дав Генпрокуратурі доступ до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької протягом 17 місяців.

Згодом генеральний прокурор Юрій Луценко запросив Седлецьку на закриту зустріч для пояснень чому суд надав згоду на допуск до інформації в її телефоні, вона ж відмовилася від цієї пропозиції і запропонувала йому прийти на Радіо Свобода дати відкритий коментар щодо цієї ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-