Журналістка

Журналістка "Схем" відмовилась від закритої зустрічі з Луценком

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко запросив журналістку "Схем" Наталію Седлецьку на закриту зустріч для пояснень, чому суд надав згоду на допуск до інформації в її телефоні.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Вчора близько опівночі мені зателефонувала прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган. Повідомила, що генпрокурор запрошує мене сьогодні на закриту зустріч. Без камери. На 15-30. Мета - нібито щоб пояснити, навіщо ГПУ вдалось до такого кроку - зняти інформацію з мого телефону за півтора роки. І що їх, мовляв, мої смс не цікавлять, а тільки пересування та місцеперебування телефону", - написала вона.

Журналістка зауважила, що перед нею не вибачились, не визнали, що це надмірність, яку скасують. Що це самоуправство слідчого, якого покарають.

"Ми проти кулуарщини. Тому Радіо Свобода запрошує Юрія Луценка в цей же час о 15-30 замість кулуарної зустрічі за зачиненими дверима дати відкритий коментар у прямому ефірі нашого ЗМІ", написала Седлецька. Вона додала, що у справі, яка викликала такий резонанс, "генпрокурор має знайти в собі сміливість публічно пояснити такий крок свого підлеглого і бути готовим відкрито відповісти на всі запитання".

Читайте також: Сюмар у ГПУ запевнили, що з телефона головреда "Схем" контент не зніматимуть

Як повідомлялось, Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода обурене ухвалою українського суду, який дав Генеральній прокуратурі України доступ до інформації з телефону журналістки та головного редактора програми розслідувань «Схеми» Наталії Седлецької протягом 17 місяців.

Це рішення є надмірним, грубо порушує міжнародні стандарти і не відповідає зобов’язанням України із захисту вільної преси, наголосила речниця Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Джоанна Левісон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-