Кількість заяв на конкурс до Антикорупційного суду збільшилася до 31 – ВККС

Кількість заяв на конкурс до Антикорупційного суду збільшилася до 31 – ВККС

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів станом на 4 вересня вже отримала заяви від 31 кандидата на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомляє прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Також до ВККС станом на 4 вересня надійшло 62 заяви для участі у конкурсі до Верховного суду

Зокрема, із 31 заяви на участь у конкурсі до Антикорупційного суду 27 кандидатів до суду першої інстанції та 4 - до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Водночас із 62 заяв до Верховного суду по 21- до Касаційного адміністративного суду та Касаційного цивільного суду, 11 – до Касаційного кримінального суду та 9 – до Касаційного господарського суду.

«Завершився період відпусток і наразі ми очікуємо суттєве збільшення заяв про участь у конкурсах. Не треба забувати, що кандидатам необхідний час на отримання від уповноважених структур всіх документів, що вимагаються умовами конкурсу. Для зручності всіх кандидатів ми запровадили виключно поштову форму подання документів. Це означає, що кількість заяв на конкурси ми будемо знати у двадцятих числах вересня», - зазначив заступник голови ВККС Станіслав Щотка.

Читайте також: Україна попросила Раду Європи долучитися до відбору суддів ВАС - постпред

Щотка також закликав правників, які ще вагаються, подаватися на конкурси. «Рішення подаватися на конкурси та змінити свою кар’єру однозначно не з простих. Проте це шанс суддів, адвокатів та науковців, які мають більше 10 років досвіду, стати частиною важливих змін в країні та допомогти новому Верховному суду будувати нову судову практику. Це також можливість правників, які мають п’ять років досвіду, долучитися до дій країни з боротьби з корупцією. Тим, хто вагається, радимо цим шансом все ж таки скористатися», - наголосив Щотка.

Як повідомлялося, станом на 3 вересня ВККС отримала 25 заяв від охочих працювати в Антикорупційному суді та 60 заяв від кандидатів для участі у конкурсі до Верховного суду.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 серпня 2018 року оголосила конкурси на 78 посад суддів Верховного суду та 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду.

Подання документів триває з 8 серпня по 14 вересня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-