Україна попросила Раду Європи долучитися до відбору суддів ВАС - постпред

Україна попросила Раду Європи долучитися до відбору суддів ВАС - постпред

Укрінформ
Україна офіційно звернулася до генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда з проханням направити експертів для участі у відборі суддів Вищого антикорупційного суду.

Про це заявив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба на засіданні прес-клубу в рамках XIII наради послів у МЗС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми надіслали офіційний запит генеральному секретарю Ради Європи з проханням, щоб Рада Європи взяла участь у відборі суддів до Антикорупційного суду", - сказав Кулеба.

Він додав, що у РЄ є два органи, які професійно, на рівні експертів займаються цією проблематикою, - це так звана група MONEYVAL та GRECO.

"Ми розраховуємо, що представники саме цих експертних органів будуть представляти Раду Європи в процесі відбору суддів Антикорупційного суду", - зазначив дипломат.

Як повідомлялося, Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 серпня оголосила конкурс на 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду. Подання документів триватиме до 14 вересня 2018 включно.

Читайте також: На посади суддів Вищого антикорупційного суду наразі лише 8 претендентів

При цьому з метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів у встановленні відповідності кандидатів на посади суддів Антикорупційного суду критеріям професійної етики, доброчесності, тощо утворюється громадська рада міжнародних експертів у складі 6 членів, які призначаються ВККС виключно на підставі пропозицій міжнародних організацій, з якими Україна співпрацює у сфері запобігання та протидії корупції відповідно до міжнародних договорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-