“Дефіцит” підручників: Гриневич сказала, що робити школярам та вчителям

“Дефіцит” підручників: Гриневич сказала, що робити школярам та вчителям

Укрінформ
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич закликала педагогів та школярів 5 і 10 класів користуватися протягом півтора місяця підручниками з електронної бібліотеки МОН через неврегульовані проблеми з експертизою та друком чотирьох підручників.

Таку рекомендацію Гриневич висловила 30 серпня на зустрічі з освітянами у місті Балта у рамках робочого візиту до Одеської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До початку нового навчального року міністерством видано підручники тиражем понад 18 мільйонів примірників - у три рази більше проти минулого року. І переважну більшість підручників доставлено до шкіл Одещини. Однак не всі - виникли проблеми з друком чотирьох підручників, зокрема, з інформатики та підручником історії України для 5 класу, а також з біології та хімії - для 10 класу. Їх буде розвезено по навчальних закладах до середини жовтня. Як бути зараз? Що стосується інформатики, то радимо тимчасово користуватися тим підручником з інформатики, який автори та видавництво надали міністерству для розміщення в електронній бібліотеці МОН", - зазначила Гриневич.

Вона також порадила користуватися електронною бібліотекою МОН при вивченні історії України п'ятикласниками, доки доопрацюють новий підручник. Бо виявилось, що одна з установ відомства виконала дуже неякісну експертизу цього підручника, внаслідок чого в контенті наявна радянська історіографія, додала Гриневич.

Читайте також: Гриневич пояснила, чому "запізнюються" підручники

За словами очільника відомства, є в електронній версії бібліотеки МОН також підручники з біології та хімії для 10 класу. Ними можна користуватися старшокласникам, доки будуть уладнані деякі судові справи, і всі підручники централізовано доставлять до шкіл.

Очільники одеських облради та облдержадміністрації Анатолій Урбанський і Максим Степанов, що взяли участь у нараді освітян Одещини, висловили всебічну підтримку з боку депутатського корпусу реформуванню системи освіти, ініційованому Міносвіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-