Уряд затвердив план заходів з відзначення 27-ї річниці Незалежності

Уряд затвердив план заходів з відзначення 27-ї річниці Незалежності

Укрінформ
Кабінет міністрів України у п'ятницю затвердив та оприлюднив план заходів з підготовки і відзначення 27-ї річниці Незалежності України та 100-річчя відродження української державності.

Відповідне розпорядження КМУ та сам план розміщено на Урядовому порталі.

КМУ доручив обласним та Київській міській держадміністрації, Міноборони та МЗС забезпечити проведення до Дня Державного Прапора України у м. Києві, інших населених пунктах, а також у закордонних дипломатичних установах офіційну церемонію урочистого підняття Державного прапора України 23 серпня.

Крім того, у серпні-вересні МОН, Мінкультури, Мінмолодьспорт, МЗС, Національна академія наук, Український інститут національної пам'яті, обласні та Київська міська держадміністрації повинні провести низку інших заходів, спрямованих на виховання поваги до державних символів.

Міноборони, МВС, СБУ, Адміністрація Держприкордонслужби та Київська міська держадміністрація відповідатимуть за проведення 24 серпня з нагоди Дня Незалежності України та 100-річчя відродження української державності параду військ по вул. Хрещатик та Майдану Незалежності у Києві, передбачивши проліт авіації у складі повітряної колони. У цей же день гостям та жителям столиці покажуть зразки озброєння і військової техніки Збройних сил та інших військових формувань.

У всіх українських містах та населених пунктах мають відбутися урочисті заходи та церемоній покладення квітів до пам'ятників і пам'ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції гідності, учасників антитерористичної операції.

Читайте також: Парад, виставка зброї та квіти на Співочому: Київ готується до Дня Незалежності

Уряд також доручив організувати та провести інформаційно-освітні, спортивні та патріотично-виховні заходи, присвячені подіям та персоналіям багатовікової історії українського державотворення, державних символів України.

Міністерству культури доручено звернутися до релігійних організацій з пропозицією провести 24 серпня 2018 р. молебні за Україну.

Зовнішньополітичне відомство має забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України за участю представників української громадськості за кордоном заходів із відзначення Дня Державного прапора України, 27-ї річниці незалежності України та 100-річчя відродження української державності.

Мінінформполітики, Держкомтелерадіо, ПАТ “НСТУ”, обласні та Київська міська держадміністрації повинні організувати широке висвітлення у засобах масової інформації заходів з підготовки і відзначення Дня Державного прапора України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-