Парад, виставка зброї та квіти на Співочому: Київ готується до Дня Незалежності

Парад, виставка зброї та квіти на Співочому: Київ готується до Дня Незалежності

Укрінформ
У столиці до Дня Незалежності відбудеться низка святкових заходів.

Зокрема, окрім військового параду, відбудеться виставка зброї на Михайлівській площі, встановлення рекорду з найдовшого Державного прапору та відкриття виставки квітів на Співочому полі. Про це під час презентації комунікаційних проектів до 27-ї річниці Дня Незалежності України в Укрінформі повідомила директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Марина Хонда.

"Для Києва офіційні заходи до Дня Незалежності розпочнуться 22 серпня на Михайлівський площі, буде відкрита виставка зброї, техніки Президентом України і ця виставка триватиме до 26 серпня. 23 серпня - День державного прапору. Офіційне підняття державного прапору Київським міським головою у нас відбудеться о 10 год. 24 серпня відбудеться парад до Дня Незалежності", - сказала Хонда.

Як зазначив керівник апарату Дарницької РДА Микола Калашник, 23 серпня у Дарницькому районі Києва встановлять новий рекорд в номінації "Найдовший Державний прапор України".

"Це ініціатива громадськості. Довжина прапора буде 2 км 700 метрів. Прапор буде розгорнуто в Дарницькому районі столиці від вулиці Руденко до Харківської площі. 23 серпня ми запрошуємо всіх жителів району і гостей столиці", - сказав Калашник.

За його словами, кожні 100 метрів полотнища символізують рік незалежності України.

Він повідомив, що акція розпочнеться о 8.00. Взяти участь у встановленні рекорду зможуть всі охочі.

Читайте також: До Дня Незалежності обмежать рух низкою вулиць

"Є єдиний Національний реєстр України, в цей реєстр входять всі досягнення України. Сьогодні є рекорд Тернополя з прапором 9,5 км. Ми почали вивчати це питання, з'ясовувати хто робив заміри, де документальне підтвердження цієї довжини прапора. За міжнародними правилами, державний прапор не може бути розміщений на землі. Тобто ми не знайшли жодного офіційного підтвердження замірів прапору у Тернополі. Тому ми сьогодні розглядаємо прапор, який буде встановлено Дарницькою РДА як претендент на рекорд України", - зауважила директор Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Зокрема, начальник відділу з ландшафтного дизайну КО "Київзеленбуд" Наталія Снопок повідомила, що до Дня Незалежності відбудеться виставка квітів на Співочому полі "Чарівний український міф".

"Виставка стала традиційною. Кожного року Київзеленбуд до Дня Незалежності готує виставку квітів, ми намагаємося створити інформаційні виставки, які цікаві сучасним українцям. Тому цього року ми звернулися до українського міфу. Ми створили 10 композицій, у нас приймають 10 районів міста Києва. Висаджено 200 тисяч квітів", - сказала вона.

Виставка проходитиме на Співочому полі з 17 серпня до 16 вересня.

Також на Майдані Незалежності відбудеться виставковий проект "100 років боротьби за незалежність".

Фото: Павло Багмут

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-