Пакунок малюка: новонародженим безкоштовно видаватимуть 25 речей

Пакунок малюка: новонародженим безкоштовно видаватимуть 25 речей

Інфографіка
Укрінформ
Із 1 вересня цього року українські сім'ї при народженні дитини отримають набір із 25 необхідних речей для немовлят - одноразову натуральну допомогу "пакунок малюка".

Про це інформує прес-служба Мінсоцполітики.

"Уже з першого вересня цього року українські сім'ї при народженні дитини отримають набір із двадцяти п'яти необхідних речей для новонароджених діток", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, окрім одягу та інших важливих для дитини речей, пакунок міститиме інформаційні матеріали, що допоможуть батькам у питаннях найкращого догляду за дитиною.

У Мінсоцполітики повідомляють, що "пакунок малюка" є соціальною допомогою та видаватиметься по одному на кожну дитину, а отримати його зможуть мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини під час виписки з пологового будинку.

Так, у "пакунок малюка" входять: підгузки одноразові для новонароджених, серветки вологі одноразові для дітей від 0 років, пелюшки, шапочки, боді з коротким та довгим рукавом, штани-повзунки із закритими носочками, "чоловічки" з довгим рукавом та штанцями, шкарпетки, термометр для води і для тіла, ножиці манікюрні дитячі з тупими наконечниками (безпечні), прокладки для лактації, ковдри, матрац, махровий рушник для купання з кутком, іграшка-брязкальце, крем із вмістом ланоліну та дитяче рідке мило-шампунь із дозатором.

Зазначається, що увесь комплект буде упакований в коробку-колиску з міцного картону.

Читайте також: У пологових будинках видаватимуть «пакунок малюка»

Загалом вартість товарів в одному "пакунку малюка" становитиме до 5 тисяч гривень.

Як повідомлялося, на доручення Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та на виконання постанови Кабінету міністрів, Міністерство соціальної політики України ухвалило наказ №1025 від 17.07.2018 "Деякі питання надання одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" при народженні дитини".

Із детальним переліком складових "пакунку малюка" можна ознайомитися на сайті Мінсоцполітики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-