ВРП: 26 суддів не згодні з рекомендацією про переведення, їм загрожує звільнення

ВРП: 26 суддів не згодні з рекомендацією про переведення, їм загрожує звільнення

Укрінформ
Вища рада правосуддя відклала розгляд рекомендацій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про переведення до інших судів 26 суддів вищих судів та ВСУ, які не погодилися з рекомендаціями.

Про це інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП.

"Майже всі судді, які погодилися з рішенням ВККСУ про їх переведення до судів не лише міста Києва, а й інших міст, отримали позитивне рішення Вищої ради правосуддя, які направлені Президентові України для видання відповідного указу. Питання щодо суддів, які не погоджуються з рекомендаціями ВККСУ, наразі відкладено для з'ясування усіх обставин", - зазначив голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Він наголосив, що відповідно до закону України "Про Вищу раду правосуддя" ВРП може прийняти рішення про переведення судді лише на підставі та в межах рекомендації ВККСУ.

Таким чином, зазначається, що розгляд рекомендацій ВККСУ про переведення 26 суддів вищих судів та Верховного Суду України до інших судів відкладено.

Водночас голова ВРП додав, що згідно із чинним законодавством у разі незгоди судді з прийнятим рішенням про його переведення такий суддя підлягає звільненню.

Із переліком суддів, розгляд рекомендацій про переведення яких відкладено, можна ознайомитися на сайті ВРП.

Читайте також: ВРП внесе подання Президенту про призначення 15 суддів

Окрім того, за результатом розгляду рекомендацій ВККСУ про переведення суддів з одного суду до іншого, Рада ухвалила внести подання Президентові України про переведення судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Олександра Князюка на посаду судді апеляційного суду Одеської області.

Водночас ВРП ухвалила залишити без розгляду рекомендацію ВККСУ про переведення судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Майї Гримич на посаду судді апеляційного суду Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-