У Греції та Італії під арештом перебувають сотні українських моряків

У Греції та Італії під арештом перебувають сотні українських моряків

Укрінформ
Правоохоронні органи Греції та Італії заарештували та провадять слідство стосовно близько 250 українських моряків, переважно за перевезення нелегальних мігрантів.

Про це заявив на брифінгу щодо захисту прав українців, яких ув’язнено, затримано чи заарештовано за кордоном, державний секретар МЗС Андрій Заяць, повідомляє прес-служба МЗС.

"За інформацією грецьких та італійських правоохоронних органів, близько 250 українських моряків перебувають під слідством чи відбувають покарання, здебільшого за перевезення нелегальних мігрантів", - сказав Заяць.

Водночас він поінформував, що лише протягом останнього місяця до України зусиллями консулів повернуто 33 українських моряків, які тривалий час перебували у скруті за кордоном.

Заяць назвав затримання або засудження громадян України за перевезення нелегальних мігрантів чи контрабандного вантажу "однією з чутливих і резонансних тем".

Читайте також: Денісова пояснила, чому багато українців стають жертвами торгівлі людьми

У цьому контексті держсекретар МЗС укотре закликав громадян України під час перебування за кордоном дотримуватися засадничих правил, зокрема вимог місцевого законодавства, а також не погоджуватися на пропозиції працевлаштування за кордоном без оформлення у легальний спосіб.

Як повідомляв Укрінформ, наразі за кордоном затримано, заарештовано чи відбуває покарання більше 10 тис. громадян України, з них більше 6,5 тис. засуджено до позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-