Денісова пояснила, чому багато українців стають жертвами торгівлі людьми

Денісова пояснила, чому багато українців стають жертвами торгівлі людьми

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова закликає світ об'єднатися для подолання торгівлі людьми і наголошує, що багато українців стають жертвами цієї індустрії через необізнаність і складне матеріальне становище.

Про це йдеться в її повідомленні у Facebook.

«Жертвами примусової праці та жебрацтва, сексуальної експлуатації та вилучення органів щороку стають тисячі чоловіків, жінок та дітей. Багато українців через складне матеріальне становище шукають заробітку за межами країни. Необізнані у таких справах, вони стають жертвами торгівлі людьми. І, найчастіше, вони потрапляють в тенета трудової експлуатації», - підкреслила вона.

Денісова нагадала, що більше сотні українських моряків утримуються в грецьких тюрмах. «Як вони там опинились? Відповідь дуже проста. наших громадян запрошують працювати у складі екіпажів круїзних лайнерів. Нібито - все офіційно. А потім, під примусом або навіть загрозою смерті, змушують переправляти через море нелегалів. І, цілком логічно, українців затримують правоохоронці Греції», - зазначила уповноважена з прав людини.

Денісова при цьому підкреслила, що на допомогу також очікують українці в інших містах світу.

«І ми продовжуємо робити все, аби повернути й інших наших громадян, які потрапили до в'язниць різних держав. Минулого тижня я закликала до співпраці у протидії транснаціональним злочинам Комісара Ради Європи з прав людини Дуню Міятович. Сподіваюсь, що це прискорить повернення додому наших співвітчизників», - написала омбудсмен.

Читайте також: У МЗС закликали повідомляти дипустанови про факти торгівлі людьми

Вона закликала світ об'єднатися для подолання явища трудової торгівлі. «Ми не маємо права залишатися байдужими!», - написала вона.

Як повідомлялося, світова спільнота відзначає 30 липня Всесвітній день протидії торгівлі людьми. За оцінкою Міжнародної організації праці, жертвами примусової праці є 21 млн людей, серед яких найбільше жінок і дітей.

Всесвітній день протидії торгівлі людьми проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році, починаючи з 2014 року світова спільнота відзначає його 30 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-