У МЗС закликали повідомляти дипустанови про факти торгівлі людьми

У МЗС закликали повідомляти дипустанови про факти торгівлі людьми

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликає громадян України, які потрапляють особисто або мають інформацію про потрапляння інших українських чи іноземних громадян у ситуацію, пов'язану з торгівлею людьми, негайно інформувати компетентні органи та українські дипломатичні установи.

Відповідне звернення оприлюднив у Facebook Департамент консульської служби МЗС.

"Таке інформування є вкрай важливим для забезпечення належного реагування на факти вчинення злочинів у сфері торгівлі людьми проти українців за кордоном з метою захисту їхніх прав та інтересів, надання інформації для кримінального переслідування винних осіб, забезпечення безпеки постраждалих під час перебування за кордоном та їхнього безперешкодного повернення в Україну", - йдеться у повідомленні. 

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй у 2013 році проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми. 

Читайте також: За півроку в Україні — 186 випадків торгівлі людьми, де 108 секс-експлуатація

Боротьба з торгівлею людьми є одним із пріоритетних напрямів діяльності уряду України у сфері захисту прав людини.

Верховна Рада України 20 вересня 2011 року ухвалила Закон України «Про протидію торгівлі людьми», в якому визначено основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію торгівлі людьми. Торгівля людьми карається законом України за статтею 149 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-