За півроку в Україні — 186 випадків торгівлі людьми, де 108 секс-експлуатація

За півроку в Україні — 186 випадків торгівлі людьми, де 108 секс-експлуатація

Укрінформ
Протягом півроку поліція виявила 186 фактів торгівлі людьми, з них 108 - це сексуальна експлуатація.

Про це повідомив начальник департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Нацполіції Артем Крищенко.

“Протягом шести місяців цього року ми виявили 186 фактів торгівлі людьми. Серед них 108 фактів - це сексуальна експлуатація. Наразі потерпілими від цих злочинів визнані 156 людей: 91 жінка, 49 чоловіків, 9 неповнолітніх і 7 малолітніх дітей”, - сказав він.

За словами Крищенка, за аналогічний період минулого року було виявлено 144 факти торгівлі людьми, з них - 94 фактів сексуальної експлуатації.

“Відтак з кожним роком кількість виявлених злочинів цієї категорії росте, зокрема - фактів сексуальної експлуатації. Проте зазначу: це вказує не на зростання злочинності в цій сфері - це показник того, що ми навчилися оперативно виявляти такі правопорушення”, - зазначив начальник департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Нацполіції.

Читайте також: UNICEF: Майже кожний третій постраждалий від торгівлі людьми - неповнолітній

Він додав, що за півроку було виявлено п'ять фактів торгівлі дітьми: “У чотирьох випадках новонароджених продавали рідні “матусі”, ще в одному випадку - жінка вирішила здати свого 4-річного сина в “оренду” для жебракування. Крім того, цьогоріч поліція направила до суду кримінальне провадження відносно батьків, які гвалтували свою малолітню донечку”.

Крищенко також нагадав, що, згідно зі щорічним звітом Державного департаменту США про торгівлю людьми в світі, у 2017 році Україну виключено з Контрольного списку: “Відтак Україна увійшла до “другої” групи - як держава, влада якої докладає достатніх зусиль з викорінення торгівлі людьми”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-